tisdag 7 februari 2012

Karl Johanomelett med Västerbotten och lite sting

Den här ligger nu som bomull i magen och var dagens frukost. Jag sparade nästan hälften till lunch och då kompletterar jag med en sallad. Jag hade nämligen glömt bort att jag tagit fram en påse svamp till middagen igår. Toppade med lite färsk persilja så man får i sig lite järn, lite kaffe på det så hindrade man upptaget. Lite lyx i vardagen, så där ja!


1-2 port

0,5 dl hackad Karl Johan (eller annan färsk svamp)
3 ägg
2 msk grädde
0,5 dl riven Västerbottensost
örtsalt
några skvättar tabasco
ev persilja

Stek svampen en stund så du får bort vätskan. I med smör. Blanda ägg, grädde och riven ost. Slå över och rör om tills den tar ihop. Pudra över örtsalt och stjälp upp. På med lite tabasco, mycket om du är modig. Toppa med persilja.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: