måndag 6 februari 2012

Parmalindad kycklingfilé med balsamsås

Här kommer lördagens middag och receptet är för en person. Kräver inte så stor arbetsinsats men är ändå lite festligt.


1 kycklingfilé
lite salt och peppar
timjan
1 stor skiva parmaskinka
0,5 dl grädde
0,5 msk balsamvinäger
1/4 msk kycklingfond
0,5 riven vitlöksklyfta

Till servering:
haricot verts
färsk timjan

Krydda kyllingen med salt, peppar och timjan.Linda in den i parmaskinka och lägg i ugnsfast form. Blanda grädde, balsam och fon, i med vitlöken. Slå detta över kycklingen. In i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Kolla för tusan att den är klar så ni inte får magsjuka... Dekorera med timjan och servera med håriga kuvert.




-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Mums! Vad gott det ser ut. Kyckling är ju en favorit men jag har aldrig testat det tillsammans med parmaskinka, det ska jag komma ihåg för det verkar väldigt gott.

    SvaraRadera