10 portioner
4 äggulor
0,5 dl ljust muscovadosocker
1 burk kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
2 äggvitor
Koka burken med kondenserad mjölk i vatten i ca 2 timmar. Se till att burken ALLTID är täckt med vatten medans den kokar! Låt svalna och ställ in i kylen tills den är kall. Nu när den kondenserade mjölken är kokad så kallas den för dulce de leche.
Separera äggen, spara två äggvitor, och vispa sedan 4 äggulor ihop med muscovadosockret tills det blir lite ljusare och fluffigt. Vispa sedan ner allt innehåll i konservburken med dulce de leche. Vispa grädden för sig, och de två äggvitorna för sig i en annan bunke till ett hårt skum. Rör sedan ner den vispade grädden i äggsmeten, vispa ett par sekunder med elvispen så att allting blandas, och vänd sedan ner äggvitorna. Ställ i frysen i några timmar, minst 4.
-Mama Skogly ♥
Att koka kondenserad mjölk i burken har vi alltid gjort i Ryssland... det var mitt absolut godaste godis som jag kunnat äta när jag var liten... Om jag bara kunde, om jag inte hade fått ont i magen och om jag inte skulle fastna återigen i sockerträsket hade jag kunnat äta upp själv en hel sådan burk med kokt kondenserad mjölk, för det är SÅ GOTT! Nu väcker du ett sockermonster i mig med ditt smaskiga recept! ;) :)
SvaraRaderaHa en fin söndag!
//Lana