Lördagens efterrätt som svärmor bjöd på, en lakritspannacotta. Mycket gott. Receptet är från Allers.
4-6 pers
3 gelatinblad
6-8 karameller turkisk peppar
5 dl grädde
0,5 dl socker
Hallonsås:
250 g hallon
1-2 msk socker
Garnering:
myntablad
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter. Mortla godisarna till fint pulver. Koka upp grädden. Ta från plattan och i med pulvret och sockret. Rör tills det blandat sig. Krama ur gelatinbladen och i med dem. Rör om. Fördela i glas och ställ kallt minst 3 timmar. Mixa hallonen med sockret till en krämig sås. Häll den över pannacottan. Dekorera med myntablad och servera.
-Mama Skogly ♥
Lakrits o hallon är en grym kombo!
SvaraRaderaNam, lakrits är så gott och hallon också förstås!
SvaraRadera