fredag 8 juni 2012

Ballerina cheesecake

Här kommer ett recept som jag fått av en gammal elev till mig. Det var min systerdotter Hanna som bakade den. Vi hade Oreokakor som botten istället så att Max, som är nötallergiker skulle kunna äta den. Det rekommenderas dock inte, för den blev jättesmulig. Men supergod!


2 pkt Ballerina Kladdkaka
3 dl vispgrädde
400 gr Philadelphiaost
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
150 gr vit choklad
5 passionsfrukter
(jordgubbar)

Kör kakorna i en mixer till fina smulor, tillsätt ev. lite smält smör
(kanske 1 msk) och tryck sedan ut till en kompakt botten i form
med löstagbar kant.
Rör ihop socker, vaniljsocker, philadelphia och smält vit choklad
till en smidig och jämn kräm.
Vispa grädden ganska fast och rör ihop med det övriga.
Bred ut smeten över kakbotten och ställ kallt i kylskåp.
Innan servering, gröp ur och fördela passionsfrukterna över kakan. Servera eventuellt med jordgubbar.


-Mama Skogly ♥


3 kommentarer:

  1. Nej, det är mycket vackert! och vad fina namn som redan är kär i den. ha en trevlig helg.

    SvaraRadera
  2. Jag som är så förtjust i cheesecake hade gärna smakat en bit!

    SvaraRadera
  3. Åh så gott jag är ju hemskt förtjust i just cheeskake! Kan verkligen tänka mig att den blev god!

    SvaraRadera