Vi fortsätter det indiska temat med en underbar soppa med spännande smaker. Servera med naanbröd och njut! Perfekt med varm soppa när det är mörkt och REGNIGT ute.
Indisk morotssoppa med grillad paprika
Portioner: 4
Tid: 15 min + 20 min koktid
1 kilo morötter
1 gul lök
2 msk olivolja
1 msk smör
1 dl strimlad grillad paprika (från burk om man vill, vi gjorde egna)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 liter vatten
3 dl grädde
2 msk indiska kryddor (blandning av curry, chili, kummin, ingefära, koriander, kardemumma, kanel, anis etc)
1 ½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
½ dl finhackad koriander, persilja eller basilika
Garnering:
1 msk strimlad grillad paprika från burk
1 msk olja från paprikan
koriander, persilja eller basilika
Skala och skiva morötter och lök. Hetta upp olja och smör i en gryta. Fräs morötter, lök ca 10 min.
Smula ner buljongtärningar och fräs under omrörning 1-2 min. Tillsätt vattnet. Koka upp och sjud soppan under lock ca 20 min.
Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Blanda i örterna.
Häll upp soppan i skålar. Garnera med strimlad paprika och örter. Servera med naanbröd.
-Mama Skogly ♥
Indisk mat låter så spännande! Jag borde prova laga mer av indiska maträtter! :)
SvaraRaderaHa en toppen onsdag!
Kram kram
//Lana
Kram!
RaderaGillar!! Indiska maträtter är goda och naan passar bra till!
SvaraRaderaJa, naanbröd är inte alls dumt.
RaderaIndisk temavecka här alltså! Vi åt morotssoppa igår, men den var inte alls indisk, kanske lite mer åt svenskitalienskt håll. :)
SvaraRaderaNja, temaveckan blir dog mer bara två dagstema för nu är de indiska recepten slut. Men svenskitaliensk morotssoppa låter spännande!
Radera