Det är fredag dag och minusgrader ute. Idag blir det att skriva de sista omdömena i åk 8, tvätta, kika på lite julpyssel till lanthandeln i ett projekt vi ska ha på jobbet och så måste jag ta bort alla sommarblommor ute. Men sen är det fredagsmys!
Idag bjuder jag på ett recept jag fått av Gittan. När barnen var i Valliden över helgen passade jag på att göra den, eftersom Max är nötallergiker. Väldigt, väldigt gott blev det.
Skön fredag, kamrater!
Sallad med nektariner, ädelost och valnötter
140 g babyspenat
2 stora rödlökar
4 nektariner
150 g ädelost
150 g valnötter
1 msk flytande honung
0,5 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skär lökarna i skivor och stek i smör tills de blir mjuka. Skär frukten i tunna klyftor. Hacka nötterna grovt och stek dem hastigt i olja. Ringla honung över, ta upp och låt svalna. Smula osten. Blanda samman olja, vinäger, salt och peppar. Lägg upp spenaten, frukten och löken. Garnera med nötter och ost. Häll på dressingen.
-Mama Skogly ♥
Ser fräscht och gott ut! Önskar dig en fin fredag!
SvaraRaderaTack detsamma!
RaderaNektariner och ädelost, jisses så goda smakkombinationer! Låter som ett perfekt tillbehör till en lammstek.
SvaraRaderaHa en fin helg.
Ja, det skulle nog passa som handen i handsken!
Radera