lördag 13 oktober 2012

Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten

Daniel fyllde ju 35 i söndags och vi bjöd svärmor och svärfar på Dannes favorit nämligen stekt fläsk med potatis och löksås. Till efterrätt hade jag vispat ihop den här raringen. Den blev jättegod men mäktig, så ta en liten bit! Den var svår att få loss från botten, så man ska nog ha bakplåtspapper i botten. Kladdkakan blir som en seg kola. Mmmm. (Ni som följer Cicci på facebook fattar när jag säger "Bajs!)


Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten

10 bitar
Botten:
100 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 st ägg

Fyllning:
5 st passionsfrukter
200 g philadelphiaost, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar

Garnering:
färska jordgubbar

1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt
ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
4. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
5. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.
6. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Jag gillar cheesecake mycket och det låter väldigt fräscht med jordgubbar!

    SvaraRadera
  2. Oh, vad gott! Och så kan man också med fördel omvandla den till lågkolhydrats- och mejerifri variant! Tack för inspiration!
    Ha en toppen lördag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera