Den här blev riktigt, riktigt god. Smakerna gifte sig och blev med barn.
Stekt lax på sallad med västerbottensdressing
4 port
400 g laxfilé
persillade
smör
250 g frysta skalade sojabönor
1 knippe grön sparris
2 avocado
romansallad
flingsalt och svartpeppar
Dressing:
1 tsk grov sötstark senap
0,5 pressad citron
0,5 dl olivolja
3 msk creme fracihe
50 g riven västerbottensost
1. Skär laxen i portionsbitar. PÅ med salt, peppar och persillade. Stek i smör, de får gärna ha en rå kärna i mitten.
2. Ta bort det som är längst ner på sparrisen. Stek sparrisen i smör med sojabönorna.
3. Lägg ut salladen på tallriken. På med sparris och bönorna. På med avocado i bitar.
4. Gör dressingen. Blanda senap och citron. Vispa medan du droppar ner oljan. Blanda i creme fraichen. I med osten , salt och peppar.
5. Lägg firren på salladen och ringla över dressingen.
-Mama Skogly ♥
Så otroligt smarrigt! Kan tänka att västerbottenost passade fint fint till laxen! Mums!
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kramar!
//Lana