måndag 18 mars 2013

Stekt lax på sallad med västerbottensdressing

Den här blev riktigt, riktigt god. Smakerna gifte sig och blev med barn.



Stekt lax på sallad med västerbottensdressing

4 port

400 g laxfilé
persillade
smör
250 g frysta skalade sojabönor
1 knippe grön sparris
2 avocado
romansallad
flingsalt och svartpeppar

Dressing:

1 tsk grov sötstark senap
0,5 pressad citron
0,5 dl olivolja
3 msk creme fracihe
50 g riven västerbottensost

1. Skär laxen i portionsbitar. PÅ med salt, peppar och persillade. Stek i smör, de får gärna ha en rå kärna i mitten.

2. Ta bort det som är längst ner på sparrisen. Stek sparrisen i smör med sojabönorna.

3. Lägg ut salladen på tallriken. På med sparris och bönorna. På med avocado i bitar.

4. Gör dressingen. Blanda senap och citron. Vispa medan du droppar ner oljan. Blanda i creme fraichen. I med osten , salt och peppar.

5. Lägg firren på salladen och ringla över dressingen.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Så otroligt smarrigt! Kan tänka att västerbottenost passade fint fint till laxen! Mums!
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera