En mumsig gratäng som jag gjorde till grillat. I gänget som skulle äta satt även en äkta italienare som har lovat mig sitt recept på auberginegratäng där man ska ha ströbröd och fritera och grejer. Här kommer min version i alla fall.
Auberginegratäng med italienska smaker
2 auberginer
1 burk Mutti pizza sauce (finns på Coop bland krossade tomater)
0,5 kruka basilika
2 mozzarellabollar
150 g parmesanost
olivolja
2 stora röda paprikor
Grilla paprikan och riv bort skinnet.
Skiva auberginerna och salta. Låt ligga en halvtimme. Skölj försiktigt av och torka av.
Stek i rikligt med olivolja tills de får färg.
Häll lite tomatsås i botten av form, på med hackad och grillad paprika, aubergineskivor, hackad basilika, mozzarella i mindre bitar, grovriven parmesanost. Upprepa ett varv.
In i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.
-Mama Skogly ♥
Jag ska nog göra den här gratängen fast med zuchinni!
SvaraRaderaReceptet låter så gott! Den här pizzasåsen måste jag kolla in när jag handlar idag!
Kram kram
//Lana
Så goda ingredienser i denna gratäng, mums! Ha en fin onsdag!
SvaraRaderaMåste spara, ett recept helt enligt min smak!
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.se/
Mmm...supergod!Jag gjorde en halv sats i liten ugnsform men med lika mycket pizzasås och parmesanost ;-)har fått avnjuta denna ensam flera gånger då min sambo inte äter aubergine. Han vet inte vad han missar! Denna ska jag äta som ensamrätt till lunch idag =)veggo med andra ord ;-P
SvaraRaderaTack för smarrigt recept!
Det var roligt att höra, Ina. Vassego!
SvaraRadera