tisdag 2 april 2013

Auberginegratäng med italienska smaker

En mumsig gratäng som jag gjorde till grillat. I gänget som skulle äta satt även en äkta italienare som har lovat mig sitt recept på auberginegratäng där man ska ha ströbröd och fritera och grejer. Här kommer min version i alla fall.



Auberginegratäng med italienska smaker

2 auberginer
1 burk Mutti pizza sauce (finns på Coop bland krossade tomater)
0,5 kruka basilika
2 mozzarellabollar
150 g parmesanost
olivolja
2 stora röda paprikor

Grilla paprikan och riv bort skinnet.
Skiva auberginerna och salta. Låt ligga en halvtimme. Skölj försiktigt av och torka av.
Stek i rikligt med olivolja tills de får färg.
Häll lite tomatsås i botten av form, på med hackad och grillad paprika, aubergineskivor, hackad basilika, mozzarella i mindre bitar, grovriven parmesanost. Upprepa ett varv.
In i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.







-Mama Skogly ♥

5 kommentarer:

  1. Jag ska nog göra den här gratängen fast med zuchinni!
    Receptet låter så gott! Den här pizzasåsen måste jag kolla in när jag handlar idag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Så goda ingredienser i denna gratäng, mums! Ha en fin onsdag!

    SvaraRadera
  3. Måste spara, ett recept helt enligt min smak!

    http://bakasockerfritt.se/

    SvaraRadera
  4. Mmm...supergod!Jag gjorde en halv sats i liten ugnsform men med lika mycket pizzasås och parmesanost ;-)har fått avnjuta denna ensam flera gånger då min sambo inte äter aubergine. Han vet inte vad han missar! Denna ska jag äta som ensamrätt till lunch idag =)veggo med andra ord ;-P
    Tack för smarrigt recept!

    SvaraRadera
  5. Det var roligt att höra, Ina. Vassego!

    SvaraRadera