fredag 12 april 2013

Avokadosoppa med vitlök och kräftstjärtar

Ett supergott recept som jag bjöd Anette på till fredagslunch. Receptet är från kokaihop.se. Jag kryddade med mer av nästan allt, men här är originalreceptet.



Avokadosoppa med vitlök och kräftstjärtar

4 port

1 st liten purjolök
2 msk smör
2 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära, finhackad
0,5 st lime, pressad
1 tsk (knappt) spiskummin
1 st liten röd chilifrukt, urkärnad
2 st avokado
1 st grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
2,5 dl créme fraiche
1 dl riven ost (Västerbotten e.dyl.)
salt o svartpeppar efter smak
0,5 dl olivolja
4 st stjälkar bladpersilja, hackad
1 burk kräftstjärtar i lag

1. Ansa och strimla purjon tunt. Finhacka vitlöken och ingefäran. Smält margarin i en gryta och fräs purjo och vitlök däri tills den är genomskinlig. Tillsätt ingefäran och låt fräsa med en liten stund. Pressa ner saften av en limehalva. Tillsätt spiskummin, urkärnad och finhackad chili.
2. Lägg ner de skalade, urkärnade och hackade avocadona. Lägg ner buljongtärningen och vatten och rör om. Rör ner den rivna osten och créme fraichen och låt det koka upp och sjuda en kort stund. Smaka av med salt o peppar. Ta från värmen och mixa soppan tillsammans med olivoljan. Strö på bladpersiljan. Blanda ner kräftstjärtarna väl avrunna.





-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Wow, vilken smarrig soppa! Det här sparar jag! Låter jättegott! :)
    Ha en fin helg!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Ja, vilken härlig soppa! Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  3. Är ritkigt förtjust i soppa med avokado, så jag tycker den här lät perfekt! Gillar att det är västerbottenost i!

    http://spssakuten.wordpress.com/2010/01/20/regressionstabeller/

    SvaraRadera
  4. Väldigt god soppa. Vi åt precis den till kvällsmat :)

    SvaraRadera