Ett recept från 56kilo där jag bytte ut färskosten som i originalreceptet skulle vara av smaken chili och paprika. Det blev mumsigt till grillat.
Vitkålsgratäng
6 portioner:
1/2 vitkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2,5 dl vispgrädde
1 ask cantadou (125 g) vitlöksost
2 tsk soja
salt, peppar
2 dl riven ost, jag hade cheddar
Riv vitkålen, finhacka löken och vitlöken. Stek mjuka i smör och blanda ner vitkålen och låt allt steka på medelstark värme tills det blivit mjukt. Blanda ner grädde och kryddor och färskost och häll upp i form. Fördela osten ovanpå och gratinera i 225 grader i ca 15 minuter eller tills osten fått din färg.
-Mama Skogly ♥
Så gott! :)
SvaraRaderaÄlskar vitkål i alla varianter! Men äter det inte så ofta...får nämligen ont i magen av den... :(
Ha en underbar söndag!
Kram
//Lana
Mums, vitkål är så gott och blandat med mycket ost låter toppen! Ha en bra söndag.
SvaraRadera