Idag är jag kompledig och solen skiner. Idag blir det en bra dag. Tackarrrr!
Baconlindad kycklingfilé med svampsås
1-2 port
1 kycklingfilé
4-6 baconskivor
salt och peppar
Såsen:
15 g torkade trattkantareller
1/4 gul lök
1,5 dl grädde
1 msk färskost med vitlökssmak
0,5 kycklingbuljongtärning
en skvätt soja
ev 1 tsk svart vinbärsgelé
Till servering: riven parmesan, persilja
Tina filén och skär den i fyra bitar. Salta och peppra. Linda med baconskivor så det täcker. Bryn snabbt i stekpanna i smör. Spara stekskyn.
In i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter, tills kycklingen är klar.
I med en klick smör i stekskyn och värm på. I med löken och svampen, fräs.
Häll över grädde och klicka i vitlöksosten. I med buljongtärning, soja och gelé.
Mixa med stavmixer.
Häll upp i skålar, riv över parmesan och klipp persilja över.
-Mama Skogly ♥
Underbart gott! Baconlindad kyckling är favorit hemma hos oss!
SvaraRaderaVad härligt att vara kompledig mitt i veckan! :)
Ha en fin dag!
Kramar!
//Lana
Ja, det är underbart! Ha en fin dag, du med! Kram!
RaderaVilken god svampsås! Gillar svampsås, men gör det alltför sällan. Ha en skön dag!
SvaraRaderaTack! Du med!
RaderaHoppas att du hade en härlig dag. Jag hade en ledig eftermiddag idag och njööööööt för fullt. :-)
SvaraRaderaBaconlindad kyckling är så gott. Längtar till grillen plockas fram, då brukar det ofta bli baconlindad kyckling.
Tack, jag hade det superbra. Gjorde inte många knop!
Radera