Jag vill börja med att säga varmt välkomna till ett gäng nya läsare. Hoppas ni ska hitta några spännande recept här inne.
Ni som hänger med Smaskelismaskens på facebook vet att det har bakats idag. Gjorde nämligen en spännande kaka med Love. Receptet är från Aftonbladet, och var vinnarreceptet i kladdkake-SM. (Marshmallowsarna smälter, bara så ni vet.) Tyvärr blev det bara grädde till EFTERSOM NÅGON ELLER NÅGRA HADE ÄTIT UPP ALLA MARIANNEGODISAR!!! WTF?
Kladdkaka med marshmallows och Mariannefluff
Du behöver:
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
En nypa salt
100 g smält smör
En stor näve mini-marshmallows
Mariannefluff:
3 dl vispgrädde
1 påse Mariannekarameller
Gör så här:
1. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter.
2. Ta ur Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel.
3. När all Marianne är krossad i små bitar, häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt.
4. Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.
5. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande, lägg sedan på några marshmallows och sedan en klick Mariannefluff.
-Mama Skogly ♥
Ja, tummen upp! Ser jättegott ut!
SvaraRaderaTack!
Radera