Originalreceptet är från Skånemejerier, men här kommer min version. Jag brukar köpa räkorna och kräftstjärtarna i salladsdisken, då behöver det inte bli så dyrt.
Gourmetlaxrulle med räkor och kräftstjärtar
6 stora tunna skivor rökt lax
Fyllning:
2 msk creme fracihe
1-2 avocado
citronsaft
2 msk gräslök
citronpeppar
herbamare
cayennepeppar
hackade räkor och kräftstjärtar
Till servering:
olika sorters sallad
gräslök
Mosa ihop fyllningen och hacka i rökor och kräftor. Lägg laxskivorna omlott på gladpack. Bred på fyllningen och rulla försiktigt ihop. Låt stå kallt ett par timmar och skiva sedan upp. Jag la in min i frysen en stund för att det skulle bli lättare att skära upp. Lägg sallad på en tallrik och på med rullarna. Garnera med gräslig lök.
-Mama Skogly ♥
Mums! Jag älskar lax, det är så himla gott.
SvaraRaderaJag gillar faktisk gravad eller rå, till sushi bäst!
RaderaVad gott! Ibland gör jag laxrullar till bufféer, vilket är himla praktiskt!
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.se/