torsdag 25 april 2013

Gourmetlaxrulle med räkor och kräftstjärtar

Originalreceptet är från Skånemejerier, men här kommer min version. Jag brukar köpa räkorna och kräftstjärtarna i salladsdisken, då behöver det inte bli så dyrt.



Gourmetlaxrulle med räkor och kräftstjärtar

6 stora tunna skivor rökt lax

Fyllning:
2 msk creme fracihe
1-2 avocado
citronsaft
2 msk gräslök
citronpeppar
herbamare
cayennepeppar
hackade räkor och kräftstjärtar

Till servering:

olika sorters sallad
gräslök

Mosa ihop fyllningen och hacka i rökor och kräftor. Lägg laxskivorna omlott på gladpack. Bred på fyllningen och rulla försiktigt ihop. Låt stå kallt ett par timmar och skiva sedan upp. Jag la in min i frysen en stund för att det skulle bli lättare att skära upp. Lägg sallad på en tallrik och på med rullarna. Garnera med gräslig lök.



-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Mums! Jag älskar lax, det är så himla gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar faktisk gravad eller rå, till sushi bäst!

      Radera
  2. Vad gott! Ibland gör jag laxrullar till bufféer, vilket är himla praktiskt!

    http://bakasockerfritt.se/

    SvaraRadera