Det serverades fisk med veckosallad och en god sås på Bulleri i torsdags när jag hade min föräldratjänst, och då föddes idén till det här. Yum! Barnen tyckte det var lika gott som jag.
Lax i ugn med råkostsås, sparris och hollandaise
1 bit lax
persillade
citron
salt
peppar
Lägg laxen i ugnsfast form. Pressa över citron, krydda med persillade, salt och peppar. In i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter tills den är genomstekt.
Råkostsåsen:
1 burk creme fracihe
persillade
italiensk salladskrydda
salt och peppar
1 msk citronsaft
skalet av 1 citron
2 dl ganska fint riven vitkål
1 grovt riven morot
Blanda allt utom råkosten. Var inte snål med kryddorna utan peppra på. Vänd sedan ner vitkålen och moroten.
Servera med stekt sparris och hollandaise, potatis till den som vill ha.
-Mama Skogly ♥
Det är alltid så gott med lax! Svårt att misslyckas!
SvaraRaderaHa en toppen måndag!
Kram
//Lana
Kanske en dum fråga men är "persillade" i detta fallet persilja? ;-P
SvaraRadera