En smarrig pastarätt som passar till fredagsmyset. Lättlagat och gott.
Fredagsräkor med sparris
2 person(er)
500 g räkor, med skal
1 knippa grön sparris, (ca 250 g)
200 g champinjoner
0,5 msk smör
1,5 dl mellangrädde
0,5 dl torrt, vitt vin
0,5 st fiskbuljongtärning
2 krm sambal oelek
2 msk dill, hackad
Garnering:
citronskivor
dillkvistar
Tillbehör:
tagliatelle
Skala räkorna och ställ dem kallt så länge.
Bryt av den nedersta delen på sparrisen och släng bort. Skär resten i ca 4 cm breda bitar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min.
Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs svampen i smör ca 2 min. Tillsätt grädde, vin, buljongtärning och sambal oelek. Låt puttra ca 5 min. Blanda i räkor, sparris och dill.
Servera såsen till nykokt pasta och garnera med citronskivor och dillkvistar.
(Recept från Allt om mat)
-Mama Skogly ♥
Det är alltid gott räkor! :)
SvaraRaderaOch vilken härlig färg på tallrik! Passar så fint ihop med rosa färgen på räkorna! Snyggt!
Ha en toppen dag!
kramar!
//Lana
Ja, räkor är mums! Ha en fin dag du med!
Radera