Nu är vi hemma och utfirade. Om jag hinner och kommer ihåg det senare ikväll, kan jag visa bilden på gårdagens efterrätt.
Det här receptet har jag hittat hos Två små kök. Det passar till fläsk, kyckling, skaldjur och fisk. Glöm inte salta, bara. Det är inget salt i marinaden.
Het och syrlig marinad med söt persika
Marinaden håller i ca en vecka om den förvaras i kylen i lufttät burk eller flaska.
Till ca 3 dl marinad
1-2 vitlöksklyftor, grovt hackade
1 burk inlagda persikohalvor (240 g) - inklusive spadet
1-2 tsk sambal oelek
2 tsk worcestershiresås
Saft och skal från 1 citron
2 msk mörk soja
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
Mixa ihop allt till en slät marinad och häll på det som ska marineras i en påse och förvara i kylen många timmar, gärna över natten. Ta fram köttet i god tid innan det ska grillas. Salta köttet och grilla!
-Mama Skogly ♥
Marinaden låter mycket spännande! Måste testas! :)
SvaraRaderaHa en fin måndag!
Kram kram
//Lana
Kram!
RaderaLåter som en mycket fräsch marinad. Ha en bra start på veckan!
SvaraRaderaTack detsamma!
Radera