Vab för mig idag. Max är pollenallergisk och den här tiden på året innebär det katastrofläge mer eller mindre. Ska ändå på jobbet när Danne slutar eftersom vi har pedagogiskt café ikväll.
Gjorde en somrig efterrätt i fredags. Jag tyckte den var godast att äta som kräm med mjölk, Anette tyckte den var godast att ha på ost och kex. Vanja fick en liten burk som tack för tomatplantorna jag fått. Sommar på burk, helt enkelt.
Sommarkompott
4 port
250 g jordgubbar
300 g rabarber
1,5 dl råsocker
kanel
Skär rabarbern i 2 cm långa bitar.
Skölj, ansa och skiva jordgubbarna.
Koka rabarbern med sockret. Pudra över kanel. (Vänta med jordgubbarna)
Låt koka ihop på medelvärme utan lock i ca 30 minuter, tills vätskan kokat in och det börjar tjockna.
Lägg i jordgubbarna och koka ytterligare 5 minuter.
Låt svalna.
Receptet (som jag gjort om lite) är från Matklubben.
-Mama Skogly ♥
Mums, vad gott! Älskar kombo av jordgubbar och rabarber! :)
SvaraRaderaMin sista dag är 20/6 i år... och jag har redan förbrukat alla mina komptimmar... ;) Men det blir väldigt lugnt på jobbet då utan elever och så... :)
Kram kram
//Lana
Aj då. Jag gör min sista dag den 18 för jag har lite komptid att ta ut. Kram!
RaderaLjuvligt gott! Rabarber och jordgubbar är fina ihop.
SvaraRaderaTrue that!
RaderaJordgubbar och rabarber är en härlig kombination. Min familj hade alltid både jordgubbar och rabarber när jag var liten, men det var först i vuxen ålder som jag smakade dem tillsammans... men nu blir det oftare istället (för att ta igen det jag missade när jag var liten). :-)
SvaraRaderaJa mums är det!
RaderaSommar på burk - det låter ju underbart!
SvaraRaderaJag har faktiskt så här långt haft en "bättre" pollenvår i år än på länge, men dottern har haft det besvärligare. Det är ett elände att bli sjuk istället för att få njuta den fantastiska våren.
Förra året var det ju katastrofalt illa, men inte lika tufft i år. Men jag tycker synd om alla som har pollenallergi. Huva!
Radera