tisdag 14 maj 2013

Musslor med fänkål

Det här mumsade Anette, Margaretha, Affe och jag på i lördags. Yum! Många som aldrig tillagat musslor förr brukar vara rädda att testa för det verkar krångligt med det här med vilka musslor man ska slänga och inte, men följ instruktionerna så är du hemma. Hur gott som helst!




Musslor med fänkål


3-4 port

2 nät blåmusslor
1 morot
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 fänkålsstånd
1 msk olivolja
2 krm paprikapulver
2 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
2 krm salt
2 msk persilja

Borsta musslorna under kallt vatten och dra bort skägget. Kolla att alla lever genom att knacka dem mot bänken. Kasta de som inte stänger sig då samt de som är trasiga.

Skala morötter, lök och vitlök. Ansa fänkålen. Skär moroten i tändsticksstora strimlor. Skär lök, vitkål och fänkål i tunna skivor. Fräs i olja med paprikapulver.

På med vin och grädde. I med salt och koka upp. Lägg i musslor, blanda om och lägg på lock. Låt koka ca 5 minuter, tills musslorna öppnat sig. (Skaka om kastrullen då och då.) Kasta de musslor som inte öppnat sig. I med persilja.

Häll upp i skålar, servera eventuellt med ett gott bröd.

(Receptet är från Allt om mat)





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Vilken fin blogg du har! Jag hittade dig via vardagfest-bloggen!

    Jag bloggar om Lchf, mitt sockerberoende och en hel del annat! Kika in om du :)

    Kram C

    SvaraRadera