Lyxade till det med denna rätt till lunch ute i solen igår. Ljuvligt! Kanske som förrätt på midsommarafton?
Tips: Stek plättarna och ha dem som tillbehör till grillat. Men räkna då med två potatisar per person.
Potatisplättar med räkor & rom
2 lunchportioner eller 4 förrätter
2 stora potatisar
1 ägg
1 dl västerbottensost
italiensk salladskrydda eller örtsalt
flingsalt
svartpeppar
smör att steka i
Tillbehör:
creme fraiche
räkor
rom
salladslök
citron
dill
tomat
ruccola
Koka potatisen och mosa ihop med ägg, ost, salt, peppar, krydda. Forma till plättar och stek i smör på bägge sidor. Servera med goda tillbehör.
-Mama Skogly ♥
Mmm...smaskens! :) Så gott med räkor!
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram kram
//Lana
Räkor är mums! Kram!
RaderaPotatisplättar låter ju gott, tror faktiskt att jag aldrig ätit sådana. Ha en fin dag.
SvaraRaderaDe var goda. Ha en fin dag du med!
Radera