Ännu ett gott tillbehör till grillat.
Stekt halloumi med körsbärstomater och olivdressing
16 körsbärstomater (gärna olika färger)
2 krukor rucolasallad
1 paket halloumiost (à 250 g)
1 msk olja
salt
nymalen svartpeppar
Olivdressing
1/2 dl Tapenade (burk)
1 tsk citronjuice
2 msk olivolja
1/2 dl vatten
2 msk finhackad persilja
salt och peppar
Detta är ett recept från Buffé nr 9 2003
1.Olivdressing: Rör ihop olivcrème, citronjuice, olivolja, vatten och persilja. Smaka av med salt och peppar.
2.Dela tomaterna. Riv salladen grovt.
3.Skär halloumin i ca 1/2 cm-tjocka skivor. Stek osten i ca 1 minut på varje sida i en het panna med olja. Låt skivorna rinna av på ett hushållspapper. Dela skivorna.
4.Blanda samtliga ingredienser försiktigt i en skål. Smaka av med salt och peppar.
-Mama Skogly ♥
Halloumiost är så gott! Ha en fin fredag!
SvaraRaderaJa, den är en riktig goding! Ha en fin fredag, du med!
Radera