tisdag 24 september 2013

Chili con carne

Veckans tips till fredagsmys är faktiskt söndagens middag som blev en mumsig chili. Hade kvar pizzasås från när jag gjorde ansjovispizzorna så det hamnade också i. Åt mumsiga tillbehör till i form av en god sallad, creme fracihe, riven ost och nachos. Hur gott som helst!



Chili con carne

4-6 port

800 g köttfärs
0,5 förpackning svarta bönor
1 liten burk pizzasås
1 burk vita bönor i tomatsås
2 små gula lökar eller 1 stor
2 köttfärsbuljongtärningar
spiskummin
chilipulver
paprikapulver
svartpeppar

Fräs köttfärsen. Hacka lök och stoppa i det. I med pizzasåsen plus buljongtärningarna och på med ett lock. Låt puttra, gärna 1 timme. Kolla så att det inte blir för torrt, häll på lite vatten i så fall.
Krydda med kryddorna tills det smakar bra. Häll i bönorna och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar, eventuellt mer av kryddorna tills det smakar bra.

Servera med t ex en god sallad (gärna med avokado), riven ost, creme fraiche och nachos.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar