Veckans tips till fredagsmys är faktiskt söndagens middag som blev en mumsig chili. Hade kvar pizzasås från när jag gjorde ansjovispizzorna så det hamnade också i. Åt mumsiga tillbehör till i form av en god sallad, creme fracihe, riven ost och nachos. Hur gott som helst!
Chili con carne
4-6 port
800 g köttfärs
0,5 förpackning svarta bönor
1 liten burk pizzasås
1 burk vita bönor i tomatsås
2 små gula lökar eller 1 stor
2 köttfärsbuljongtärningar
spiskummin
chilipulver
paprikapulver
svartpeppar
Fräs köttfärsen. Hacka lök och stoppa i det. I med pizzasåsen plus buljongtärningarna och på med ett lock. Låt puttra, gärna 1 timme. Kolla så att det inte blir för torrt, häll på lite vatten i så fall.
Krydda med kryddorna tills det smakar bra. Häll i bönorna och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar, eventuellt mer av kryddorna tills det smakar bra.
Servera med t ex en god sallad (gärna med avokado), riven ost, creme fraiche och nachos.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar