Våra grannar Carin och Olof fick massor med mat över en kväll och yours truly fick resterna. Jättegott! Det räckte både till lunchlådor och middagar. Carin hade gjort en god tomatsås och grillade grönsaker till också, men här kommer recepten på de andra godsakerna.
Indisk fläskytterfilé med pestospaghetti, marinerade grönsaker och tomatsås
Marinad till 1,5 kg kyckling eller fläskytterfilé:
1 msk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
1,5 tsk kajennpeppar
1 msk gurkmeja
1 tsk nymalen svartpeppar
1 msk salt
3 pressade vitlöksklyftor
1,5 citron, pressad saft
2 msk smör, till formen
2 msk olja
Blanda alla ingredienser och gnid in i köttet. Täck med plastfilm och låt stå 3 timmar. Värm ugnen och stek tills innertempen är lagom.
Pestospaghetti:
4 port
200 g pasta
Pesto:
lite torkad basilika
lite salvia eller timjan
2 vitlöksklyftor
50 g riven parmesan
0,5 dl olivolja
Koka pastan och gör peston.
Mixa kryddorna med vitlöken, rör i osten och droppa i oljan. Låt pastan rinna av och blanda runt med pestosåsen.
Marinerade grönsaker:
4 port
0,5 färsk gurka
4 morötter
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
3 msk olja
1 msk vinäger
1 tsk örtkrydda
salt och peppar
Dela gurkan och skrapa bort kärnorna. Skär i skivor.
Skala morötterna och skölj purjon. Skär i bitar och dela dem på längden i stavar.
Koka upp saltat vatten.
Lägg först i morötterna. Koka dem några minuter. Lägg i gurka och sist purjon.
Låt grönsakerna rinna av och lägg på fat.
Blanda pressad vitlök, olja, vinäger och örtkrydda. Smaka av med salt och peppar.
Häll marinaden över grönsakerna.
-Mama Skogly ♥
Mums, så gott! Recept på marinaden sparar jag! :)
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kramar!
//Lana
Kram!
Radera