Det här var gott, men jag tyckte brödet blev lite väl soggy. Nästa gång provar jag med ett surdegsbröd istället. Jag hade även räkor till min. Receptet är ur antingen Allt om mat eller Elle Mat & vin.
Lyxiga rika riddare
4 port
4 skivor vitt bröd
smör
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
1 msk finhackad dill
1 krm salt
1 tsk socker
200 g gravad lax
(ett gäng räkor)
1 liten rödlök
1,5 dl creme fracihe
1 avokado
1 burk rom
citron
dill
Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, salt, dill och socker till en klumpfri och slät smet. Dopp brödskivorna i smeten och stek dem gyllenbruna i smör i stekpanna. Dela varje brödskiva på mitten och arrangera på ett fat tillsammans med lax, finhackad rödlök, creme fracihe, avokado och rom. Garnera med citron och dill.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar