lördag 8 februari 2014

Cheesecakepannacotta med nutellabotten

Gårdagens efterrätt på vår tjejkväll. En smaskig efterrätt med nutella i botten.



Cheesecakepannacotta med nutellabotten

4-6 pers

1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost

Nutellabotten : Nutella utrört med lite grädde eller philadelphia ( för att den inte ska bli för hård i kylen )

Garnering : frukt och bär efter egen smak och tycke

Lägg gelatinbladen i blöt. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät.
Häll upp i glas och ställ kallt tills dom stelnat.

Dekorera och servera.
(Jennys matblogg)



-Mama Skogly ♥

3 kommentarer: