onsdag 19 mars 2014

Köttfärsgratäng med fetaost

Grymt god och mättande gratäng. Om man vill kan man göra en vitlökssås till, men jag tyckte den hade nog mycket smak ändå. M.U.M.S!



Köttfärsgratäng med fetaost

ca 400 g färdig köttfärssås

Ostblandning:
2 ägg (om dom är små, använd 3)
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
100 g keso
150 g fetaost
1 dl riven ost
Salt
Peppar
Chilikrydda
Oregano
Vitlökssalt

Lägg köttfärssåsen i botten av form. Rör allt till ostblandningen i en skål & krydda. Slå sedan över röran, in i ugnen på 225 grader i 30-40 minuter, tills den tagit ihop. Lägg folie på efter halva tiden så ytan inte bränns.
(recept från Vad lagar du till middag ikväll)





-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Hur mycket köttfärs?
    Fräser man till köttfärsen först o lägger det i botten?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har jag ändrat i receptet. Jag var tydligen väldigt trött igår... ;)

      Radera
    2. Hehe, och jag kom hem efter jobbnatt imorse o undrade om jag var så trött att jag inte kunde se var det stod om köttfärsen ;)
      Hur som helst så låter det jättegott!

      Radera
    3. Jag har tyvärr inget sånt att skylla på. ;) Bra att du frågade i alla fall, så jag kunde rätta till det. Tack för det!

      Radera