Jag bjöd på den här på a-lagsfikat igår. Kanske något att ha på påskbuffén?
Laxpaj med romsås
Pajdeg:
3 dl mjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
175 g kallrökt lax
0,5 dl dill
150 g riven västerbottensost
3 ägg
2 dl grädde
salt och peppar
Romsås:
1 creme fraiche
1 burk röd stebitsrom
skalet från 0,5 citron
lite citronsaft
svartpeppar
Gör pajdegen och tryck ut i pajform.In i ugnen och förgrädda i 10 minuter på 225 grader.
Skär laxen i små bitar. Blanda laxen med dill, riven ost, ägg och grädde. Salta och peppra.
Slå fyllningen i pajformen och grädda ytterligare 25 minuter.
Gör såsen genom att blanda creme fracihen med rom, citronskal, citronsaft och peppar.
Servera pajen ljummen med en god sallad och såsen.
-Mama Skogly ♥
Mumsigt! Det ser riktigt härligt och gott ut. Älskar lax!
SvaraRadera