Här kommer Anettes huvudrätt. Fisken SMÄLTE i munnen. Kålen till var the prick over the eye, som vi säger in the branch. Till detta serverades även en romsås.
Torsk med lyxmos och fräst grönkålssallad
1 kg färsk torskrygg
10 potatisar
1 grönkålshuvud
I purjolök
25 g smör till stekning
25 g smör till torsken
Salt
Vitpeppar
Persillade
½ dl hackad färsk persilja
½ citron pressad
Flingsalt
vitpeppar
Skär torsken i 5-6 bitar (beroende på antal gäster)
Lägg i en ugnsfast form
Häll lite citronsaft på varje bit
Krydda med persillade & vitpeppar på varje torskbit
Klicka en bit smör och lite färsk persilja på varje fiskbit.
Täck den ugnsfasta formen med folie. Torsken ska gräddas i ugn 180 grader 18-20 min.
Skala potatis och koka den mjuk. Mosa tillsammans med en skvätt grädde och en klick smör. (Vi tog spadet från musslorna som vi åt till förrätt)
Sätt i en ugnsfast form och håll varm i ugnen.
Tvätta och hacka grönkål & purjolök. Fräs i stekpanna på medelvärme 8-10 minuter (grönkålen kommer att reduceras till ungefär hälften). Häll upp på ett fint fat och lägg på torsken.
(Flingsalta torsken innan servering).
-Mama Skogly ♥
Åh gott! :-) Glad Påsk på er!
SvaraRaderaGlad påsk!
Radera