Och här kommer fredagskvällens efterrätt, en jäkulskt fräsch paj.
Idag kommer min syster med familj och de ska fira påsken med oss. Ikväll äter vi grillat och imorgon blir det påskbuffé. Sillen ska läggas in redan idag. Glad påsk, kamrater!
Citronpaj à la Laurent
(ursprungsrecept från SVT Gokväll)
250g vetemjöl
125g kallt osaltat smör
40g florsocker
1 nypa salt
1 ägg
1 dl citronsaft
½ dl limesaft
Skalet av ½ lime och en ½ citron
1 burk kondenserad mjölk
4dl vispgrädde
Blanda snabbt ihop smörbitar och socker till en sandig konsistens. Blanda i salt & socker. Häll i ett ägg och blanda ihop till en degboll. Tryck ut i en pajform 30cm (eller om degen blivit för lös låt kylas ner en halvtimme i kylen under plastfolie först).
Täck degen med aluminiumfolie och ris och grädda 15 min i 180 grader. Ta bort ris och folie och grädda ytterligare 15-18 min. Låt kallna.
Fyllning:
Vispa grädden. Tillsätt kondenserad mjölk och saft + rivet skal. Häll i pajbotten och låt stå i kylen några timmar.
-Mama Skogly ♥
Ser väldigt gott ut!!
SvaraRaderaDet var det också!
RaderaSå gott med syrliga bakverk! Glad påsk!
SvaraRaderaJa, mums! Glad påsk!
RaderaDen här ska jag göra och bjuda min mor på!
SvaraRaderaHa en härlig helg med Umefolket!
Tack, underbara du!
Radera