Svärmor Signe är gästkock idag och bjuder på en god gratäng med lövbiff i ostig sås på rotfruktsbädd.
Lövbiff under osttäcke
300-400 g valfria rotfrukter (kålrot, morötter, palsternacka, potatis)
0,5 dl hackad persilja
150 g svamp, kantareller eller champinjoner
1 gul lök
Gratängsås:
3 dl grädde
2 msk idealmjöl
150 g västerbottensost, riven
2 msk koncentrerad kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
purjolök
Skala och tärna rotfrukterna. Koka dem i lättsaltat vatten tills de har lite tuggmotstånd kvar, ca 10-15 minuter. Häll av vattnet och blanda med persilja. Fördela i smord ugnsform.
Ansa och dela svampen. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök några minuter.
Strimla lövbiffen. Fräs den hastigt i smör.
Fördela svamp, lök och lövbiff över rotfrukterna.
Gör såsen genom att koka samman grädde, mjöl, riven ost och kalvfond i kastrull. Rör om och låt såsen koka samman 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över formen och gratinera 15-18 minuter i 225 grader. Garnera med skivad purjo. Servera med grönsallad och ris.
(recept från Allers)
-Mama Skogly ♥
Tack, ja det blev ett trevligt biobesök men filmen var sådär
SvaraRadera:/
Radera