Tikka masala
2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk ingefära
1 burk krossade tomater
3 msk citron
2 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk garam massala
peppar
1,5 dl grädde
0,5 hönsbuljontärning
1 tsk socker
Skär filéerna i mindre bitar. Hacka löken och riv vitlöksklyftan. Fräs i smör. Krydda med salt och ingefära. Slå över tomatkrosset och i med citron, koriander, paprikapulver, chilipulver, svartpeppar och garam masala. Låt puttra 10 minuter. Ta upp kycklingbitarna och mixa såsen i mixer. Slå tillbaka i pannan och i med kycklingen igen. Slå över grädde och i med buljongtärning och lite socker. Låt puttra några minuter till. Servera med ris.
-Mama Skogly ♥
Det låter jättegott! :)
SvaraRaderaMen så är det, barn oftast har ju sina "egna", "konservativa" smaker... hoppas du hittar snart recept som liknar skolans! ;)
Ha en fin vecka!
Kram kram
//Lana
Tack för det! Kram!
RaderaÄntligen ett enkelt med smakrikt indisk gryta! :)
SvaraRaderaDen kommer jag kunna varva med min egna lammgryta.
http://helenasmatresa.blogspot.se/2014/01/mustig-lammgryta.html
Allt gott,
Helena
Då ska jag in och kika hos dig nu! Kram!
Radera