Här är mitt bidrag till årets tårtfrossa på Bulleri. Receptet är från ica, men jag har bytt ut digestivebotten mot chocolate chip cookiesbotten och lag till mer dajm i grädden.
Nedan, även två bilder från tårtborden.
Koladröm med dajmgrädde och jordgubbar
8 bitar
1 burk karamelliserad mjölk (à ca 400 g)
150 g smör
400 g chocolate chip cookies
1 l jordgubbar
2 dubbeldajm (à 56 g)
3 dl vispgrädde
Smält smöret. Mixa kakorna i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka dajmen. Vispa grädden fast och blanda med 3/4 av daimkrosset.
Bred på kolakrämen. Bred dajmgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande dajmkross.
-Mama Skogly ♥
Åh, verkligen en dröm :)
SvaraRadera:D
Radera