Om några timmar springer jag över mållinjen (Chariots of fire med Vangelis spelas). Ska träffa min klass efter jobbet för filmvisning av Året med 9a. Har fotat från resan till Byske, klassresan, Uppdraget och examen mm, och klippt ihop det med musik. Sen är det semester. Grymt, grymt skönt. Har inte satt ut sommarblommorna än, jag som brukar vara tidig med det. Men om vädret tillåter, så blir det under de närmsta dagarna. Ha en finfin tisdag, kamrater!
Här inne bjuder jag på naggande goda tilltugg till drinken. Mums!
Små paprikaspett med färskost och bacon
20 st
10 små grillpaprikor eller snackpaprikor
200 g fetaost
100 g färskost
1 msk olivolja
3/4 dl finhackad gräslök
salt och peppar
10 baconskivor
20 träspett
Sätt ugnen på 275 grader grill. Dela paprikorna och kärna ur.
Blanda fetaost, färskost och olja tills det blir en slät kräm.
I med 1/2 dl hackad gräslök och smaka av med salt och peppar.
Dela baconet.
Fördela krämen i paprikorna och vira en halv baconskiva runt varje.
Stick igenom träspett och lätt på plåt med bakplåtspapper.
Grilla i ca 10 minuter, tills de fått färg.
Lägg upp på fat och strö över resterande gräslökshack.
(Recept från Elle Mat & Vin)
-Mama Skogly ♥
Japp många maskrosbuketter har det blivet, även färdigblommade sådana :-)
SvaraRaderaHe he!
RaderaDet receptet spar jag, lät ju jättegott!
SvaraRaderaHoppas det smakar om du provar!
Radera