söndag 30 november 2014

Janssons smördegspizza med västerbottensost

Oj så skönt med en ledig måndag! Sovmorgon och vintermys i julsockar. Det här blir en bra dag!

Maj Gadd! Det här blev såååå fabuliciously delicious! Gillar ni Janssons frestelse så måste ni lova att göra det här. Varför inte till glöggminglet?
Och jag kan tala om att den var lika god dagen efter då jag åt den kall.


Janssons smördegspizza med västerbottensost

4-6 port (fler om det är som mingelmat)

1 rulle färsk smördeg
2 dl creme fracihe
2 äggulor

6 kokta potatisar
1 burk ansjovis (inte den minsta burken)
3 shalottenlökar
2-3 dl riven västerbottensost

Till servering:
färsk dill


Koka potatisen och låt kallna. Skala den och skär i skivor.
Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt.
Skär försiktigt en skåra ca en cm i kanterna. Vik upp kanterna.
Blanda creme fracihe och äggulor, i med salt och peppar. Bred blandningen på pizzan.
På med potatisskivorna.
Dela ansjovisen i två eller tre strimlor, lägg på pizzan.
Skala löken och strimla. På med det.
Mal över lite svartpeppar.
På med den rivna osten och tjoff in i ugnen på 225 grader i 20 minuter.
Dekorera med färsk dill.
Servera gärna med ruccola.

(Recept från Kalasgott)




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Detta måste jag prova nu den 1 juni. Så himla gott det läter
    skall ha mina tjejer här, vi är över 85 alla tre.
    Tack för tipset- hittade dig på Torpet kram från Hajan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra! Hoppas ni gillar den och att ni får en trevlig dag tillsammans! Kram!

      Radera