fredag 28 november 2014

Skagenröra med västerbottensost

Godmorgon! Hoppas vi ses på Kågeskolan idag, ni som bor i schtaan!

Har gjort en liknande variant på en röra med räkor och västerbottensost, men den här är nalta eljest, som vi säger här i Norrland. Vill man ha den som förrätt kan man lägga den på en rostad fralla och ett salladsblad. Vill man kan man servera den till en bit stekt eller grillad fisk.

Glöm inte att tricket här är att vispa creme fraichen... Annars blir den rinnig. Jag gjorde den dagen innan servering och den höll fortfarande ihop.


Skagenröra med västerbottensost

1 creme fracihe
250 g skalade räkor
dill
1 burk stenbitsrom
1,5 dl riven västerbottensost
citronpeppar
flingsalt

Klicka ut creme fracihen i en bunke. Vispa den med elvisp. Först blir den megalös och sedan blir den ungefär som grädde.
Pressa ur så mycket vätska som möjligt ur räkorna.
Blanda ner räkorna, dill efter smak, rom, citronpapper och salt.
Vispa snabbt med elvispen.
Häll upp på väl rengjord burk.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar