Fick ett tips av Anki Södermark om en älggryta hon hade gjort med vitlöksost. Här kommer min variant av den. Jag hade älginnanlår, men lövbiff funkar fint. Få ingredienser och jäkulskt gott. Vi åt minirösti till och de gick hem hos alla i familjen.
Köttgryta med vitlöks- och pepparost
ca 800 g kött t ex älg eller lövbiff
6 dl grädde
1 Cantadou vitlök & örter
1 Cantadou 4 sorters peppar
1,5 köttbuljongtärningar
1 skvätt soja
Strimla köttet tunt. Är det älgkött, skär lätt tinad i skavformat.
Fräs köttet i hastigt i smör i omgångar. På med salt och peppar.
Slå över grädde, i med ostarna, buljongtärningar och soja. Låt puttra ca 30 minuter.
Servera med minirösti och sallad.
-Mama Skogly ♥
Gott, gott! Smidigt att använda färskostar i grytan! :)
SvaraRaderaKram kram
//Lana
Ja, visst är det? Kram!
Radera