Vi fick över rostbiff från när vi gjorde smörrebröden. Så dagen efter gjorde vi det här receptet från Matplatsen. Jädrar anåda sååååå gott! Såsen till de varma, krispiga rotfrukterna. Mmm.
Rostbiff med ugnsrostade rotfrukter och dragon – & vitlökssås
100 g ruccola
1 ask cocktailtomater
400 g rostbiff i tunna skivor
dressing
ugnsrostade rotfrukter
Lägg sallad och tomater på ett serveringsfat. Lägg rostbiffskivorna på salladsbädden och ringla över lite av såsen. Servera resten i en skål vid sidan av. Servera ugnsrostade rotfrukter till.
Dressing:
1 st ägg
2 st krossade vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad färsk dragon
1 dl olja
1 msk hett vatten
salt & peppar
Blanda ägg, vitlök, senap, vinäger och dragon i en mixer. Tillsätt oljan och mixa till en tjock sås. Tunna ut såsen med vatten och smaka av med salt & peppar.
Ugnsrostade rotfrukter:
potatis
morötter
palsternacka
salt
peppar
rapsolja
torkad rosmarin
Skala och skär i klyftor. Ringla över olja, på med salt, peppar och rosmarin. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter. Vänd på rotfrukterna efter halva tiden.
-Mama Skogly ♥
Så gott det låter! Såsen måste jag testa! :)
SvaraRaderaKram kram
//Lana
Gör det! Den är jättegod!
Radera