Plankstek äter vi minst en gång varje höst. Det är så himla gott! Och det är ju lillördag ikväll, know what I mean, nugde, nudge?
Tänk på att om du har nya plankor, måste du olja in dem enligt anvisning.
Plankstek med oxfilé
Potatismos;
ett gäng potatisar
äggula
en skvätt grädde
en klick smör
salt och peppar
Koka potatisen. Mosa den, i med äggula, en skvätt grädde, en klick smör, salt och peppar. Låt svalna något och in i spritsen.
Plankan;
oxfilé
tomat
pizzakrydda
baconlindad sparris
potatismos
Till servering;
beasås
persiljevitlökssmör
Stek köttet hastigt på varje sida, salta och peppra. Spritsa moset på plankan, halvera en tomat och lägg i gropen, lite pizzakrydda på den. Stek baconet lite, stek sparrisen lite, linda in sparrisen i baconet och lägg på plankan. På med köttet och in i ugnen på 275 grader grill i ca 12 minuter, beroende på hur tjockt köttet är och hur du vill ha det tillagat. På med bea och persiljevitlökssmör. Njut.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar