Favorit i repris! Den här goooooda och saftiga kladdkakan som bäst avnjutes med kanel och grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Äppelkladdkaka
10-12 bitar
200 g smält smör
3 ägg
4½ dl socker
3¾ dl vetemjöl
1½ msk vaniljsocker
2-3 äpplen
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta, varma smöret.
Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet.
Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 min.
Kakan ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar.
Låt kakan kallna innan servering.
Servera kladdkakan ihop med gammaldags vaniljglass eller vispad grädde och kanel.
-Mama Skogly ♥
Den ser så god ut! Jag har precis ätit middag och en bit av den där skulle vara perfekt just nu!
SvaraRaderaHade du varit här hade jag bjudit dig på en bit!
RaderaHar kakan i ugnen nu men det kändes som om mjöl och socker skulle byta plats, vad gäller mängden alltså, men vi får se. Tog i alla fall lite mindre socker, men det är ju en smaksak.
SvaraRaderaÅh, Hoppas du tyckte om den. Sockret kan man säkert dra ner på. Jag körde på gammalt, beprövat! :D Ha en fin dag!
Radera