lördag 30 januari 2016

Carpaccio med senapsdressing

Lyxigt och fantastiskt gott! Dressingen gjorde jag i matberedaren med vispfunktionen. Den blev ganska hård, så jag spädde ut den med vatten för att kunna ringla över anrättningen.


Carpaccio med senapsdressing

4 pers

400 g oxfilé
100 g ruccola
1 schalottenlök
senapsdressing (se nedan)
60 g hyvlad parmesan
solrosfrön
salt och peppar

Senapsressing:
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 msk mjölk
saften av en 1/2 citron
1,5 dl rapsolja
salt och peppar

Gör dressingen först genom att röra samman allt utom olja till en jämn massa. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du vispar. Smaka av med salt och peppar.

Putsa köttet och lägg i frysen i 30 minuter eller om du använder djupfryst kött, så låter du det tina en stund bara och så går det bra att skära tunna skivor med en vass kniv.

Skölj ruccolan och finhacka schalottenlöken. Lägg upp på en tallrik och lägg på köttet i tunna skivor. Blanda dressingen med lite vattne om den är för hård.

Hyvla parmesan och gör ränder av såsen över köttet, strö över solrosfrön samt mal över peppar och lite salt.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar