Vabruari kallas det ju av en anledning. Jag blir hemma med Affe idag. Danne hade migrän igår och nu är det väl bara att gå och vänta på självaste flunsan eller magsjuka eller nåt annat spännande. I Skellefteå finns det en grupp som kallar sig kylans och mörkrets glada vänner. Jag är helt klart inne på att skaffa en motståndargrupp, kylan och mörkrets bittra fiender. Någon som känner för att bilda gäng?
Så har jag dammat av ännu ett recept. Det här blir riktigt gott. Det går bra att förbereda och ställa kallt, men då får man ha den inne lite längre. Tack ännu en gång Linda Andersson för receptet!
Fläskfilé baconbus
600 g fläskfilé
3 tomater eller så många som behövs för att tacka botten på formen
2 pkt bacon
6-8st färska champinjoner (Efter tycke och smak)
5 dl grädde
3 msk sötstark senap (t ex Johnnys)
2 vitlöksklyftor
3 msk kalvfond
1 grönsaksbuljongtärning
riven ost (gärna Västerbotten)
Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Skiva och stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
Vispa ur stekpannan med 5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök, kalvfond och grönsaksbuljongtärning. Salta, peppra. Rör ner bacon i såsen.
Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.
-Mama Skogly ♥
HEJ DET HÄR SER JÄTTE GOTT UT .ÄR MED GOTT .SKA GÖRA SJÄKV EN SÅN RÄTT I MORGAN .TACK SNÄLLA FÖR GOA TIPS .VAILET❤❤
SvaraRaderaTusen tack för dina fina ord. Hoppas du gillade det. Kram!
RaderaSå gott tack för att du delar med dig av godsakerna
SvaraRaderaGOTT NYTT ÅR
Så glad jag blir. Gott nytt år!
Radera