tisdag 9 februari 2016

Mongolisk barbeque

Jag äääälskar mongolisk bbq. Det är topp tio av det godaste man kan äta. Har gjort den här många gånger. Inte riktigt lika gott som på Tatung, men close enough. Jag åt utan nudlar och höll ner på sweet chili-mängden eftersom jag vill dra ner på kolhydratinnehållet. De andra gick all in.

Inga mått, utan här får ni höfta, kamrater!


Mongolisk barbeque

lövbiff
kyckling
surimisticks
purjolök
rödlök
bambuskott
broccoli
nudlar med biffsmak

Marinad:
kinesisk soja
sweet chili
rapsolja
massor med vitlök

Strimla lövbiffen och marinera. Strimla kycklingen och marinera. Gör även en omgång marinad till grönsakerna och nudlarna.
Förbered grönsakerna genom att lätt koka broccolin, ansa och hacka purjon, strimla löken, häll av vattnet från bambuskotten.
Koka nudlarna enligt anvisningar.
Tänk på att steka på ganska hög värme, så man får ordentlig stekyta.
Fräs lövbiffen hastigt, salta och lägg i stor bunke. Fräs kycklingen tills den är genomstekt, salta och häll i bunken.
Fräs grönsakerna i omgångar och slå över lite marinad. Salta.
Häll allt i bunken eftersom.
Klipp nudlarna något, och fräs i olja. På med marinaden.
Blanda allt i bunken och servera.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset har länge letat efter ett recept som är i närheten av den mongoliska buffe man får på kina restaurangen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod! Hoppas du gillar det om du testar!

      Radera