måndag 23 maj 2016

Fröknäcke

Min kompis Erica skickade med mig en goodiebag med bl a dessa knapriga fröknäcke, som smakar lite som popcorn. Jättegoda och glutenfria!


Fröknäcke

2 plåtar bröd

2 dl majsmjöl (mandel el potatismjöl)
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl olja
2 dl kokande vatten

Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Koka upp vattnet och oljan och blanda ner det i skålen.
Rör ihop till en deg.
Dela degen i två delar.
Lägg ena degen på en bakplåtspappersklädd plåt.
Lägg ett bakplåtspapper på och tryck ut degen tunt,tunt.
Ju tunnare desto bättre.
Ta bort det övre bakplåtspappret.
Jag skär rutor i degen, man behöver inte det för man kan bryta bitar av brödet om man vill.
Strö flingsalt över brödet.
Grädda i 150 grader i 30 min.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Fröknäcke är så, så gott, t.o.m. beroendeframkallande :)

    SvaraRadera