Hittade några stackars kantareller i skogen förra veckan och av dessa gjorde jag den här krämiga och goda pastarätten. Ha en fin onsdag, kamrater!
Pasta med bacon- och kantarellsås
8 skivor bacon
1 gul lök
2,5 dl grädde
1 dl mjölk
100 g förvällda kantareller
1-1,5 grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
färsk persilja
1 vitlöksklyfta
svartpeppar
1 äggula
Till servering:
500 g färsk pasta
svartpeppar
parmesanost
Klipp baconet i bitar och fräs. Slå bort fettet.Lägg åt sidan.
Hacka löken och fräs mjuk i smör.
Blanda i baconet med grädde och mjölk i stekpannan.
I med de förvällda kantarellerna, buljongtärning, timjan, vitlök och persilja.
Låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
Rör ner en äggula och servera med pasta.
-Mama Skogly ♥
Kantareller som är så gott!
SvaraRaderaJa, det är ju det!
Radera