Svärmor bjöd på den här goda kakan i helgen. Jättegod. Receptet är från Lindas bakskola.
Äppel-kanelbullekaka
Ca 8 bitar
1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
1–2 äpplen, skalade och rivna (1 stort äpple eller 2 små)
Fyllning & garnering
1–2 tsk kanel
2 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
2. Skala & riv äpplena.
3. Rör ner äpplena i smeten.
4. Bred ut hälften av smeten i en form, ca 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).
5. Blanda kanel och strösocker i en skål. Strö över hälften av kanel- & sockerblandningen över smeten. Bred ut resten av smeten ovanpå. Strö över resten av kanel- & sockerblandningen.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass. Men den är också god att äta som den är.
-Mama Skogly ♥
Jag har bakat någon liknande och den är ju så god, mums :)
SvaraRaderaTack!
Radera