Ännu en vardagsklassiker hos oss som gillas av all i familjen. Köttfärssåsen drygas ut med vitkål och ris och räcker länge, speciellt om man även drygar ut den ännu en gång genom att stoppa den i pitabröd.
Ryssröra i pitabröd
ca 8 port
5 dl strimlad vitkål
4 port ris (kokt)
800 g köttfärs
2 dl grädde
3 köttbuljongtärningar
en skvätt soja
1 vitlöksklyfta
1-2 msk chilisås
Till servering:
pitabröd
sallad
riven ost
gurka
tomat
dressing
Koka riset. Strimla vitkålen och stek den mjuk i smör. Lägg kålen åt sidan.
Stek köttfärsen och i med vitlök, chilisås, köttbuljongtärning, soja och grädde. Låt puttra ihop. Slå i vitkålen och puttra vidare ca 5-10 minuter.
Blanda ner riset och låt bli varmt.
Servera i pitabröd med riven ost, sallad, gurka, tomat och valfri dressing.
-Mama Skogly ♥
Gott, fyllda pitabröd blir det hos oss också idag :)
SvaraRaderaOoo, spännande att få se vad ni fyller dem med!
Radera