Idag bjuder jag på en trevlig laxrätt som inte kräver alltför mycket av kocken.
Smördegsinbakad lax med vitlöksostfyllning
4 bitar laxfilé
1 rulle smördeg
1 ask färskost, vitlök och örter
örtsalt
svartpeppar
1 ägg, uppvispat
sesamfrön
1. Rulla ut smördegen och dela i fyra. Kavla ut något.
2. Bred ost i mitten av varje fyrkant.
3. Krydda laxen med örtsalt och peppar. Lägg i mitten av varje fyrkant.
4. Vik ihop smördegen. Pensla med ägg och strössla över sesamfrön.
5. Skjuts in i ugnen i 200 grader i 25 minuter. Servera med vitlökssås och ugnsrostade rotfrukter.
Vitlökssås
2 dl creme fracihe
2 msk majonnäs
1 msk fransk senap
1 msk olivolja
1 liten vitlöksklyfta
persilja
salt och peppar
-Mama Skogly ♥
Smördeg är så gott och just att fylla dem med godsaker är toppen.
SvaraRaderaJa, det är toppen!
Radera