Riktigt goda varma mackor. Receptet går även under namnet Jollymacka. Röran går utmärkt att förbereda och så kan man bara klicka på den på bröden innan de ska in i ugnen. Och glöm inte ringla sweet chili över precis vid servering. Det är pricken över i.
Varma mackor med fläskfilé och bacon
8-10 skivor lantbröd
2 st fläskfilé
2 pkt bacon
2 msk dijonsenap
2 msk skivad purjolök
2 röda paprikor
1 gul paprika
3 dl créme fraiche
italiensk salladskrydda
4 dl riven ost, gärna västerbottensost, samt lite riven ost ovanpå
svartpeppar
Till servering:
en god sallad
sweet chili
Putsa och strimla fläskfilén. Fräs i smör tills de är genomstekta. På med salt och peppar.
Klipp baconet och fräs.
Lägg åt sidan och låt svalna.
Hacka paprika och purjo och blanda ihop med creme fracihe, salladskrydda och senap. I med lite svartpeppar.
När köttet och baconet svalnat, vänd ner det i smeten tillsammans med hälften av osten.
Fördela röran på mackorna och på med resten av osten.
In i ugnen i 225 grader i ca 10-15 minuter, tills den fått fin färg.
Servera med en god sallad och ringla sweet chili över mackan.
-Mama Skogly ♥
Varma mackor är så gott!
SvaraRaderaGrymt gott!
Radera