lördag 6 maj 2017

Fläskfilégryta med bacon och champinjoner

Har ni inte hunnit bestämma vad ni ska äta till middag ikväll så kommer ett förslag här. Riktigt mumsigt.


Fläskfilégryta med bacon och champinjoner

4 portioner ris, kokt
500 g fläskfilé
15 cm purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 paket bacon
5 dl grädde
200 g pikantost (paprikaost)
1 burk champinjoner
1 tsk soja
1-1,5 grönsaksbuljongtärning
riven ost

1. Koka riset.

2. Ansa filén och skär i mindre bitar. Fräs i smör, krydda med salt och peppar, lägg åt sidan.

3. Ansa purjon och hacka, ansa paprikorna och hacka. Fräs i smör och lägg åt sidan.

4. Klipp baconet och fräs.

5. Häll nu i purjopaprikafräset, baconet och filén, häll i grädde.

6. Smula ner pikantosten och i med svampen. Krydda med soja och grönsaksbuljongtärning.
Låt puttra.

7. Lägg det kokade riset i ugnsform. På med röran och toppa med riven ost.

8. In i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med sallad.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: