Har ni inte hunnit bestämma vad ni ska äta till middag ikväll så kommer ett förslag här. Riktigt mumsigt.
Fläskfilégryta med bacon och champinjoner
4 portioner ris, kokt
500 g fläskfilé
15 cm purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 paket bacon
5 dl grädde
200 g pikantost (paprikaost)
1 burk champinjoner
1 tsk soja
1-1,5 grönsaksbuljongtärning
riven ost
1. Koka riset.
2. Ansa filén och skär i mindre bitar. Fräs i smör, krydda med salt och peppar, lägg åt sidan.
3. Ansa purjon och hacka, ansa paprikorna och hacka. Fräs i smör och lägg åt sidan.
4. Klipp baconet och fräs.
5. Häll nu i purjopaprikafräset, baconet och filén, häll i grädde.
6. Smula ner pikantosten och i med svampen. Krydda med soja och grönsaksbuljongtärning.
Låt puttra.
7. Lägg det kokade riset i ugnsform. På med röran och toppa med riven ost.
8. In i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med sallad.
-Mama Skogly ♥
Låter riktigt gott och går att göra vegetarisk också.
SvaraRaderaAbsolut!
Radera